Een it-bag met een Colombiaanse twist!

Amerikaanse tijdschriften Seventeen en Vogue riepen de Mochila tas al uit tot dé it-bag van dit seizoen en in Nederland wordt hij ook steeds vaker gespot aan de schouder van modemeisjes. De Mochila wordt met de hand gemaakt van natuurlijke lokale materialen door vrouwen van de Wayuu stam in Colombia. Als echte fashion snobs willen wij natuurlijk alleen met de échte Mochila tas rondlopen dus we gingen op onderzoek uit en stuitten op de charmante Colombiaanse Maria Benivedes van mochilabags.com.

Mochila Column2

“Iedere Mochila tas is uniek en met de hand geknoopt door vrouwen van de native Wayuu stammen in Colombia die soms wel tot twee maanden aan één tas werken”, vertelt Maria. “Elke vrouw heeft haar eigen knooptechniek die van generatie op generatie is doorgegeven als een familiegeheim en een traditie waar ze trots op zijn.” Zo kan je persoonlijke symbolen ontdekken die staan voor zonnestralen, wind of liefde. En kleuren en patronen die gecompliceerder worden naarmate de vrouwen beter de ambacht van het knopen beheersen.

_____________________________________________________________________________________________________________________
Mochila Column3

Maria woont al twintig jaar in Nieuw Zeeland en wilde graag de band met haar Colombia versterken met een initiatief om de lokale stammen te steunen. Ze hoefde niet lang na te denken, omdat de Mochila tas een traditie is dat symbool staat voor de cultuur van de Colombiaanse inheemse stammen. Ze is persoonlijk afgereisd naar het La Guajira gebied waar de Wayuu stammen wonen om de tassen voor de eerste keer te kopen en mee te nemen naar Europa en Nieuwe Zeeland. Nu vier jaar later kan ze de vraag naar de populaire Mochila tassen bijna niet bijbenen. Maar daar is ze juist heel blij mee, “ik vind het geweldig dat je er kleurrijk en fashionable uit kan zien terwijl je ook de Wayuu vrouwen steunt in Colombia”.

___________________________________________________________________________________________________________________

Mochila Column5

Het woord “Mochila” betekent in Zuid Amerika zoveel als tas of rugzak. Er zijn vele stijlen en technieken voor het maken van Mochilas. De inheemse stammen van La Guajira in Colombia zijn bedreven ambachtslieden en gebruiken enkel natuurlijke materialen als wol uit de regio en natuurlijke kleurstoffen. De felle kleuren en Azteekse patronen van de tassen zijn een eeuwenoude traditie die je ook terugziet in de vrolijke kleding en interieur van de Wayuu’s.

Mochila Column7

Dit staat in schril contrast met de wijde droge vlaktes van de La Guajira schiereiland dat zich uitstrekt over de Colombiaans-Venezuelaanse grens. Het gebied is woest en op veel plaatsen moeilijk begaanbaar. Met het Mochila initiatief van Maria kunnen veel Wayuu vrouwen financieel op eigen benen staan. “With a Mochila you don’t just look great, you support a great a cause!”

Sales en PR

info@luxury4lifepr.com

020 – 30 30 700

www.luxury4lifepr.com

Tags from the story
, , ,
More from Manuel Perrotta

Aruliden

Aruliden is a brand strategy and product design consultancy formed by Rinat Aruh...
Read More

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.