Filmfestival Cannes 2013

222222Senza titoloDe rust is weer wedergekeerd en de befaamde rode loper weer opgerold. De 66ste editie van het filmfestival in Cannes zit er weer op. Alle grote sterren hebben zich op de rode loper van hun beste kant laten zien. De jurken zijn bejubeld en bekritiseerd en dat het hier eigenlijk om het uitreiken van de filmawards gaat, is bijna bijzaak geworden. Want wie heeft de mooiste, duurste en opvallendste jurk aan van welke designer? Dan toch ook maar even mijn favorieten op een rij!

Van links naar rechts:

1: Doutzen Kroes in Atelier Versace

2: Marion Cotillard in Cristian Dior

3: Cheryl Cole in Zuhair Murad

4: Jessica Chastain in Givenchy

5: Nicole Kidman in L’Wren Scott

6: Carey Mulligan in Vionnet

7: Jennifer Lawrance

8: Liya Kebede in Alberta Ferretti

Oh ja en niet te vergeten, de lesbische roman ‘La vie d’Adèle’ van regisseur Abdellatif Kechiche wint de Palme ‘Or (Gouden Palm). Een award die perfect getimed lijkt te zijn, want precies in deze week wordt ook het homohuwelijk in Frankrijk wettelijk ingevoerd. De jonge Adèle, die zich eerst voor mannen interesseert krijgt een lesbische relatie met Emma. De onderscheiding ging voor het eerst in de geschiedenis van de Gouden Palm niet alleen naar de regisseur maar ook naar de twee actrices.

De award voor de beste actrice ging naar Bérénice Bejo in haar rol in Le Passé van Asghar Farhadi. Haar man verlaat haar en keert naar vier jaar weer terug om de scheiding te regelen. De award voor de beste Acteur naar Bruce Dern voor zijn rol in Nebraska van Alexander Payne. Hierin speelt hij een alcoholistische vader die met zijn zoon op reis gaat naar Nebraska.

 

More from Gerline Hornsveld

Get the Fringe

Franjes franjes en nog eens franjes, overal komen we ze tegen. Op...
Read More

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.