Is de mannen clutch too much? – By Kenny Vogelaar

Kenny is naast sneaker collecting student eventmanagement ook een swanky fashion trend spotter van alles wat young, hip and happening is. Hij reviewt elke blog een nieuwe trend voor Amsterdam Fashion TV.

GOOD LUCK KENNY

Is de mannen clutch too mutch?

Ze zijn er tegenwoordig in alle kleuren en maten de ‘’mannenclutch”. Maar wat vinden we hier nou eigenlijk van, hoort een man rond te flaneren met een klein tasje die voorheen alleen bedoeld was voor lipstickje en poedertje van de vrouw?  Als we de metroseksuele man moeten geloven wel ja. Want het schijnt een onmisbaar item te zijn in de kledingkast van de metroman. Zo introduceerden diverse modehuizen als Louis Vuitton en D&G de mannenclutch.  En algauw paradeerde ook  de bekendste Portugese metroman Cristiano Ronaldo rond met de mannenclutch. En daarmee is definitief het seizoen geopend. We zullen de komende fashion weeks menig man met een eigen versie van de mlutch spotten. 

Het jaar 2026: is de mannen clutch de normaalste zaak, koppels delen clutches. .

Zij:  Schat, mag ik die tijgerprint clutch van je lenen? Hij: Nee, die wou ik al meenemen vanavond.

 

(De clutch is niet weg te slaan zo dragen  steeds meer mannen een clutch,  als toevoeging aan hun pak. Of bij een dagelijkse outfit. )

 k2

Raadsel

Maar wat zit er eigenlijk in een mannenclutch? Heeft een metroman ook een scala aan lipstiften en cremes en poeders of beperkt het zich tot een mannelijke labello en autosleutels? Na een grondige google search op zoek naar een ‘Whats in My Clutch’ rubriek voor mannen moet ik helaas concluderen dat die nog niet bestaat. Dus hierbij een oproep aan fashion magazines en blogs om hier met onderzoeksjournalistiek achter te komen. Want naast mode is het wellicht ook heel praktisch om een clutch te dragen als man. Ik ben nog niet helemaal om, maar misschien is het één van die trends die er langzaam in sluipt en je in 2026 niet beter weet dan dat elke man 10 clutchen in z’n garderobe heeft hangen.  We’ll see…

More from Kenny Vogelaar

Nl Confidencial July 12th 2013

  Nl Confidencial July 12th 2013 Spa Zuiver Amsterdam Event by Niels...
Read More

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.